SOFAM - Fotomuseum Antwerpen 50 jaar jong !
Photomaton in Antwerpen centraal ©FDM
SOFAM - Fotomuseum Antwerpen 50 jaar jong !
FotoMuseum Antwerpen - viering 50 jaar jong ©FDM

Vrijdag  3  Juli 2015

Fotomuseum Antwerpen 50 jaar jong !

In 1965 is het gegeven “125 jaar ontstaan van de fotografie” de start van het museum in Sterckshof. Twintig jaar later opent het museum op een nieuwe locatie aan de Waalse Kaai. Prestigieuze tentoonstellingen volgen elkaar op en vorig jaar haalde men zelfs 78.591 bezoekers.

Juli en augustus zijn de maanden waarin deze verjaardag extra in de verf of nog beter, op fotopapier wordt gezet. De ganse zomer zwerft er een mobiele photomaton door de stad. Dit is een kleine cabine waarin je gratis een foto van jezelf of samen met iemand anders kan laten maken. De lancering van dit project gebeurde in het Antwerpse Centraal Station onder toezicht van Elviera Velghe, directeur van het museum en gedeputeerde voor cultuur Luk Lemmens. De locaties voor de komende maanden vind je op www.fomu.be.

Nu al kijken we uit naar de tentoonstelling van August Sander die beschouwd wordt als één van de meest invloedrijke fotografen van vorige eeuw. Deze uitzonderlijke tentoonstelling zal vanaf 23 oktober in het FoMu lopen.

Firmin De Maître