SOFAM - Uitslag SOFAM Beurzen 2020

Dinsdag  2  November 2021

Uitslag SOFAM Beurzen 2020

32 kunstenaars geselecteerd

SOFAM is verheugd om de selectie van de jury bekend te maken voor de SOFAM Beurzen 2020. Er waren voor deze oproep 276 deelnemers en 5 soorten beurzen. De intentie om 25 beurzen t.w.v. 30 000 euro te kunnen toekennen werd, gezien de grote respons en de hoge kwaliteit van de inzendingen, en dankzij middelen die vrij zijn gekomen door afgelaste evenementen omwille van de gezondheidscrisis, verhoogd naar 32 beurzen, voor een totaal van 40 500 euro. De categorieën Beeld, Vrij en Documentaire-fotografie werden uitgebreid met telkens 1 beurs; Editie en Tekst werden elk uitgebreid met 2 beurzen.

De kwaliteit van de inzendingen was hoog. Het is overduidelijk dat velen die een dossier instuurden steun verdienen bij het uitbouwen van hun artistieke praktijk. De selectie was een complexe taak, die onze jury* met toewijding, zorg en fijnzinnigheid heeft volbracht. We danken hen voor hun inzet. De projecten worden vanaf begin 2021 gepresenteerd.

*Jury Bourses SOFAM Beurzen 2020: Regine Basha, independent curator, writer - Brooklyn, NY; Edith Dekyndt, artist – Brussels and Berlin; Luc Derycke, graphic designer and publisher - Ghent; Vincent Geyskens, visual artist and winner of the SOFAM Prize at Art on Paper 2019 - Brussels; Joachim Naudts, artistic coordinator Kunsthal Extra City - Antwerp; Septembre Tiberghien, art critic, independent curator – Brussels

Uitslag SOFAM Beurzen 2020

::

Beeldbeurs : 16 x 1 000 euro

Publicatie in SOFAM magazine + website

Maria Blondeel

Edith Bories

Brieuc Dufour

Colin Fincoeur

Dani Gherca

Amélie Landry

Colombe Lange

Pierre Liebaert

Katherine Longly

Meggy Rustamova

Wiktoria Synak

Florine Thiebaud

Steve Van den Bosch

Tamara Van San

Jana Vasiljevic

Ugo Woatzi

::

Vrije projectbeurs: 2 x 2 000 euro

Amélie Scotta

Cédric Noël

::

Beurs Documentaire fotografie: 2 x 2 000 euro

Youquine Lefèvre

Sebastian Steveniers

::

Editie beurs: 6 x 1 500 euro

Rebecca Jane Arthur & Eva Giolo

Marcin Dudek

Pieter Geenen

Angyvir Padilla

Maya Strobbe

Katleen Vinck

::

Tekstbeurs:

6 x 1 250 euros (= 250 -> kunstenaar / 1000 -> schrijver)

Start voor 2012:

Haseeb Ahmed

Sven Augustijnen

Barbara De Vuyst

Start vanaf 2012:

Maxime Jean-Baptiste

Léa Mayer

Jelena Vanoverbeek

::

SOFAM dankt iedere deelnemer, het Museum Hof van Busleyden, Mechelen, en BOZAR, Brussel, voor de kleine attentie die zij aan elke deelnemer hen hebben geschonken, en de leden van de jury voor hun gevoelige en harde werk.

::

Over ons: SOFAM is een beheersmaatschappij voor auteursrechten voor visuele kunstenaars in België. Het is een collectieve vennootschap zonder winstoogmerk. SOFAM zorgt voor het beheer van collectieve rechten, volgrecht, en primaire rechten (op aanvraag) voor visuele kunstenaars. Elk jaar op de algemene vergadering wijzen de kunstenaars-leden een deel van de collectieve rechten toe aan de ondersteuning van de artistieke sector, via initiatieven zoals deze.

Ben je nog geen lid van SOFAM en wil je meer weten over de voordelen van lid worden? Mail info@sofam.be.