SOFAM - NU IN FOMU ANTWERPEN

NU IN FOMU ANTWERPEN

Tot 4 juni geeft het Fotomuseum Antwerpen zijn grote zaal aan de fotograaf Alec Soth. Zijn “Gathered Leaves” is inderdaad een zeer uiteenlopende verzameling van beelden uit de Amerikaanse samenleving, doodgewoon en daarom juist, niet wat we meestal te zien krijgen in beelden met journalistieke inhoud en een artistiek randje.

Meer weten
SOFAM - FOMU Antwerpen krijgt er ongeveer 600 m2 bij !

FOMU Antwerpen krijgt er ongeveer 600 m2 bij !

Het Fotomuseum Antwerpen bestaat 51 jaar en was wereldwijd toonaangevend i.v.m. zijn legendarische collectie. Meer dan één miljoen stukken gaande van fotoapparatuur, boeken, negatieven, positieven en foto’s waren in hun bezit.

Meer weten
SOFAM - Nikon Press Photo Awards

Nikon Press Photo Awards

De organisatie van de Nikon Press Photo Awards was dit jaar te gast bij het Fotomuseum Charleroi. De wedstrijd voorbehouden aan Belgische of in België wonende fotografen was dit jaar ook open voor de Luxemburgse collega’s.

Meer weten
SOFAM - De reprografie: quo vadis, wetgever?

De reprografie: quo vadis, wetgever?

'Holt de wetgever de belangen van de auteurs en de uitgevers uit?' 'Wordt het geen tijd om de wetgeving die het reproduceren van auteursrechtelijk beschermde werken bij de tijd te brengen', vraagt Roger Blanpain zich af in deze open brief, gedeeld door SOFAM, SACD, Scam en DeAuteurs:

Meer weten

Tweede DOC*WERK aangekondigd

Op 29/2 is de tweede editie van DOC*WERK gelanceerd, een initiatief om documentaire fotografen een extra duw in de rug te geven door middel van werkbeurzen.

Meer weten

Bieke Depoorter in "Imagine Istanbul" te Bozar

Europalia stuurde de Belgische Magnum-fotograaf Bieke Depoorter naar Istanboel. Zij keerde terug met krachtige beelden van de legendarische stad aan de Bosporus.

Meer weten
SOFAM - SABAM en SOFAM ontwikkelen een uniek loket voor het beheer van het volgrecht

SABAM en SOFAM ontwikkelen een uniek loket voor het beheer van het volgrecht

De twee Belgische beheersvennootschappen hebben hun krachten gebundeld om dit nieuwe loket te realiseren.

Meer weten
SOFAM - Carll Cneut wint Vlaamse cultuurprijs

Carll Cneut wint Vlaamse cultuurprijs

Auteur en illustrateur Carll Cneut krijgt de Vlaamse Cultuurprijs voor de Letteren 2014-2015.

Meer weten
SOFAM - Xavier Lust in Botanique tot 1 november met

Xavier Lust in Botanique tot 1 november met "Design stories"

Dit najaar staat Xavier Lust, een toonaangevend personage van het “design made in Belgium”, op het programma in de Botanique.

Meer weten
SOFAM - In de Sint-Baafsabdij in Gent tot 11 juni

In de Sint-Baafsabdij in Gent tot 11 juni

Het verlangen naar Frankrijk is voor journalist Michiel Hendryckx veel meer dan een vermoeiende rit naar het zuiden. De auteur-fotograaf doorkruist al meer dan een kwarteeuw la Douce France. Op zijn tweede vaderland is hij ondertussen verliefd geworden en het blijft een innige romance die hij nu heeft uitgedrukt in een gigantische tentoonstelling in de Sint-Baafsabdij in Gent, te zien tot 11 juni 2017.

Meer weten
SOFAM - Fotomuseum Charleroi

Fotomuseum Charleroi

Tot 7 mei 2017 lopen in het Fotomuseum Charleroi nieuwe tentoonstellingen. Het werk van Jeanloup Seiff krijgt een grote hommage en dit voor het eerst in ons land. de titel is “Les Années lumière”.

Meer weten

EEN SOFAM PRIJS IN ART ON PAPER TE BOZAR

SOFAM, de Belgische auteursrechten maatschappij in de visuele kunsten, zal een speciale prijs uitreiken aan een kunstenaar/ kunstenares die tentoongesteld wordt in Art on Paper te BOZAR in Brussel. De ondersteuning en aanmoediging van de creatie liggen SOFAM nauw aan het hart. Met deze prijs wil SOFAM een kunstenaar/kunstenares ondersteunen, alsook de hedendaagse tekenkunst meer zichtbaarheid geven. De laureaat zal geselecteerd worden door jury van kunstenaars, critici en curatoren. De SOFAM PRIZE van 2000 € zal aangekondigd en uitgereikt worden te BOZAR, Art on Paper op 7 september voor de opening.

Meer weten
SOFAM - BELFIUS PERSPRIJZEN

BELFIUS PERSPRIJZEN

Terug zijn de Belfius Persprijzen uitgereikt. Twee en veertig genomineerde werken in verschillende categorieën werden door de jury’s beoordeeld. Voor de Foto Prijs kwamen Joris Casaer, Johanna de Tessières en Roger Job in aanmerking.

Meer weten

Panorama uitzondering: een te bewaren evenwicht

De Commissie Bedrijfsleven van de Kamer bespreekt deze dagen een wetsvoorstel met het oog op het invoeren van de panoramavrijheid.

Meer weten
SOFAM - 50 jaar Fotomuseum

50 jaar Fotomuseum

Vijfduizend bezoekers kreeg het Fotomuseum in het feestweekend ter gelegenheid van de viering “50 jaar Fotomuseum” over de vloer.

Meer weten
SOFAM - ANA TORFS: SMALL TALK AT ATELIER BOUWMEESTER OP 19 NOVEMBER

ANA TORFS: SMALL TALK AT ATELIER BOUWMEESTER OP 19 NOVEMBER

Op uitnodiging van het Team Vlaams Bouwmeester realiseerde beeldend kunstenares Ana Torfs een nieuw werk, Story Generator, dat binnenkort een plaats krijgt in het Atelier Bouwmeester. Naar aanleiding van de presentatie geeft architectuurhistoricus Dirk De Meyer in de reeks Small Talks een lezing op donderdag 19 november 2015.

Meer weten
SOFAM - FREEDOM OF PANORAMA

FREEDOM OF PANORAMA

In de folder gepubliceerd door GESAC vindt u alle info over auteursrecht en werken in de publieke ruimte.

Meer weten
SOFAM - Maarten Van Severen in het Design Museum Gent

Maarten Van Severen in het Design Museum Gent

De expo ‘Maarten Van Severen & Co. Van ontwerpers, kunstenaars en makers’ laat zien wat vormgeven voor Maarten Van Severen betekende.

Meer weten
SOFAM - SOFAM TE BOZAR BIJ ART ON PAPER

SOFAM TE BOZAR BIJ ART ON PAPER

Voor haar 5de editie vond Art on paper, het salon van de hedendaagse tekening, plaats van 11 tot 13 september te Bozar in Brussel. SOFAM is er een partner.We waren ter plekke om jullie te verwelkomen en informeren over het auteursrecht.

Meer weten