SOFAM - SOFAM 2017 Prijs Beste Solo Tentoonstelling op ART ON PAPER 2017
Johan De Wilde, History 238 (Sofie Van De Velde Gallery)

Maandag  4  September 2017

SOFAM 2017 Prijs Beste Solo Tentoonstelling op ART ON PAPER 2017

SOFAM is verheugd de SOFAM Prijs Beste Solo Tentoonstelling op Art on Paper 2017 aan te kondigen.

Met de SOFAM Prijs voor Beste Solo Tentoonstelling op Art on Paper, wenst SOFAM uitdrukkelijk het medium van het tekenen in de kunst van vandaag te erkennen en te valoriseren. De winnende kunstenaar ontvangt een som van 2000 euro ter ondersteuning van zijn/haar œuvre.  De winnaar wordt aangekondigd tijdens de Preview (uitsluitend op uitnodiging) van Art on Paper op 6 September tussen 16 en 17u.

SOFAM is een auteursvennootschap, opgericht in 1979 door kunstenaars. Het is gericht naar het beheer en de bescherming van de auteursrechten van visuele kunstenaars in België. Naast het innen en verdelen van de opbrengsten van rechten en het volgrecht, biedt SOFAM haar leden – kunstenaars die op of met papier werken, schilders, illustratoren, fotografen, multimedia kunstenaars, ontwerpers, grafici, architecten en andere makers van het beeld - gespecialiseerd juridisch advies. SOFAM onderhoudt ook een dynamisch programma van ondersteuning en promotie van de visuele kunsten door middel van partnerschappen en prijzen.    

SOFAM erkent het belang van het ondersteunen van kunstenaars in elke fase van hun carrière.  Financiële steun kan helpen om tijd en ruimte te maken, primordiaal voor het ontwikkelen van nieuw werk. In tijden van besparingen is het des te crucialer dat kunstenaars bijkomende middelen ontvangen. SOFAM vindt het ook van essentieel belang om manieren te creëren waarop uitmuntende prestaties in de beeldende kunsten formeel erkend worden: het uitreiken van prijzen door een professionele jury erkent niet alleen de winnaar: met een dergelijke prijs wordt een hele artistieke discipline gevierd, met een uitvergrote zichtbaarheid voor alle deelnemers, waarbij het debat in artistieke kringen en daarbuiten wordt gestimuleerd.

SOFAM stelt met genoegen de jury voor:
Charlotte Beaudry (B), beeldend kunstenaar
Aleksandra Chaushova(BG), beeldend kunstenaar
Caroline Dumalin (B),
curator, WIELS Centrum voor Hedendaagse Kunst, Brussel
Loek Grootjans (NL), beeldend kunstenaar
Koen Leemans (B), directeur tentoonstellingen, CCMechelen, De Garage, Mechelen
Michel Wittock (B), verzamelaar en oprichter Bibliotheca Wittockiana, Brussel

Info: www.artonpaper.be