SOFAM - Historische Huizen Gent: fotofestival '80 Days of Summer' - 'Roots & Roads
Arabische vluchtelingen steken de grens met Jordanië over tijdens de 6-daagse oorlog, Jordanië, 1967 © Leonard Freed - Magnum Photos
SOFAM - Historische Huizen Gent: fotofestival '80 Days of Summer' - 'Roots & Roads
In Hotel D’Hane Steenhuyse Amani @ Evgenia Arbugaeva
SOFAM - Historische Huizen Gent: fotofestival '80 Days of Summer' - 'Roots & Roads
Tool holding two, Reindeer, Mongolië, juni 2007 © Jeroen Toirkens, Kahmann Gallery
SOFAM - Historische Huizen Gent: fotofestival '80 Days of Summer' - 'Roots & Roads
Percy Jonel Garcia Rodriguez (14), Hualgayoc, Peru © Ruta del Sol, Frank Gaudlitz

Woensdag  5  Juli 2017

Historische Huizen Gent: fotofestival '80 Days of Summer' - 'Roots & Roads"

Fotofestival in Gent van 30.06.2017 tot 17.09.2017

Voor de tweede maal organiseert “Historische Huizen Gent”  een fotofestival. Centrale thema is Roots & Roads en dat voor 80 dagen.

Veertien tentoonstellingen op zes locaties gaan in op mensen onderweg in allerlei vormen en op de meest diverse plaatsen.

Als bezoeker wordt je zelf ontdekkingsreiziger en niet alleen omdat de historische plekken een bezoek meer dan waard zijn maar omdat de fotografie u zelf op weg zet naar oorden waar mensen leven, vluchten, dolen, zich settelen, genieten of afzien.

De Sint Pietersabdij is het centrale info en meeting punt waar 5 verschillende tentoonstellingen de abdij innemen. Frederik Buyckx de in Gent wonende fotograaf  stelt er  zijn reeks WOLF voor.

De Sint Baafsabdij is het oord waar de Magnum fotografen heersen. Dit agentschap die dit jaar zijn 70 jarig bestaan viert, brengt een overzicht van wat hun fotografen in die periode bij elkaar schoten in verband met vluchtende mensen. Bieke Depoorter (Magnum fotografe) trok met asielzoekers en vluchtelingen door de stad  en geeft ons een inkijk in hun leven.

In het Belfort/Lakenhalle krijgen we beeld van één van de oudste en grootste etnische minderheden in Europa, namelijk de Roma.

In het Museum Arnold Vander Haegen neemt de Zwitser Tagliavini

ons mee in de wereld van Jules Verne via in beeld gezette figuren.

Het Hotel D’Hane Steenhuyse laat in het duister van zijn kelders stillevens zien gemaakt in een oud wetenschappelijk laboratorium in Tanzania. De vele bestofte wijnflessen doen u aan vergane glorie van het versleten labo denken en het werk van de Siberische fotograaf Arbugaeva schildert dat feilloos.

Het Stadhuis is enige locatie die je enkel op zaterdag en zondagnamiddag kan bezoeken met gids die voor de bezoekers zal klaar staan. Brusselaar Max Pinckers laat in dit huis waar de huwelijken doorgaan zijn typische documentaire geënsceneerde foto’s zien in een serie over liefde en trouw in Indië.

Alle info over de fotozomer : www.80daysofsummer.be

(FDM)